<1> <2> <3> <4> <5>


2005. dec. 28.

Januári Európa turné a Takács Vonósnégyessel
Az utolsó szervezési lépéseket teszi az Amerikában élő világhírű Takács Quartet londoni impresszáriója a Muzsikással közös európai turné előkészítésében. Igy kereste meg a Daily Telegraph újságírója Hamar Dánielt egy interjúra. A hangversenykörút a Bartók évforduló egyik fontos eseménye. A klasszikus zenei közönség jó része valószínűleg előszőr találkozik a népzenével. tovább... (angolul)

2005. dec. 23.

Karácsonyi Hangverseny a Zeneakadémián
A Muzsikás együttes 2005 szeptember 23. és 30. között erdélyi hangversenykörúton volt végiglátogatva a nagyobb erdélyi városokat. A turné során keletkezett bevételt az árvízkárosultak megsegítésére ajánlotta fel. A koncertek állandó vendége Petrás Mária moldvai énekes volt. Itt határozták el, hogy a karácsonyt együtt, közös hangversennyel ünnepelik a budapesti Zeneakadémián. A jegyeket már lehet kapni az ismert jegyirodákban
tovább...
reklám klip

2005. dec. 19.

Karácsonyi Koncert az FMH-ban
A Muzsikás együttes hagyományos karácsonyi koncertje az FMH-ban idén is a karácsonyt megelőző szombaton van. ez december 17-e. A vedégek, mint általában Sebestyén Márta, és a táncos barátaink: Tóth Ildi és Fakas Zoltán, Batyu. Vendég még Szokolai Balázs, Dongó. A jegyek - mint mindig - elővételben elfogytak.

2005. nov. 27.

Adomány-Hagyomány Jótékonysági árverés
Megkezdődött a Petőfi Rádióban a Jótékonysági Árverés, ahol a többi tárgy mellett a Muzsikás együttes gyimesi ütőgardonjára is lehet licitálni. A gardon az együttes tartalék hangszere – volt, hagyományos szerszámokkal és eljárással készült: egyetléen fából van kifaragva. A gardon már nem ismeretlen, a Muzsikás előadásában megszólalt a világ legjelentősebb koncerttetmeiben is. LEHET LICITÁLNI!
a jótékonysági árverés célja
az árverés a Magyar Rádió honlapján
a tárgyak képekben is...

2005. nov. 21.

Jótékonysági hangverseny a Nádor teremben
Az Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Érdekvédelmi Szövetsége meghívására jótékonysági hangversenyt adott a Muzsikás. A koncerten a fellépett Szvitán Gábor, a kondorosi tanyavilágban élő értelmi fogyatékos fiatal is, akinek a külvilággal való kapcsolata a zenén, és ezen belül a népzenén keresztül a legerősebb. Az est megható pillanata volt, mikor Szvitán Gábor rövid időre a Muzsikás prímásaként hegedűlt.
foto...

2005. nov. 9.

Frankfurtban a Magyar Kulturális Napokon
Az Európai Központi Bank szervezésében magyar kulturális napok voltak Frankfurtban. A zenei programokban jeles magyar zenészek, zenekarok, szólisták léptek fel. A népzenét a Muzsikás képviselte Sebestyén Mártával és Farkas Zoltán-Tóth Ildikó táncospárral hatalmas sikerrel a Deutsche Bibliothek előadótermében

2005. nov. 7.

A hódmezővásárhelyi kisdiákok ajándéka
Folytatódik az Énekóra MOL-ban sorozat. A rendhagyó iskolai énekóra után a Hódmezővásáárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola kisdiákjai megható ajándékkal kedveskedtek a Muzsikás együttes zenészeinek: saját rajzaikkal
a gyerekrajzok

2005. okt. 28.

A Nagy Mesealbum-III. a Muzsikás zenéjével
Elkészültek a Nagy Mesealbum III. felvételei, a CD a karácsonyi vásárban már a boltokban lesz. Az album kiadója az EMI, a meséket neves színészek, többek között Szabó Gyula, Gálvölgyi János, Nagy Bandó András, Bodrogi Gyula és Pécsi Ildikó mesélik. Zenéjét a Muzsikás készítette, közreműködik Petrás Mária.

2005. okt. 1.

Kodály nyomában: Közös hangverseny Nyíregyházán
A nyíregyházi Pro Musica leánykar, a Cantemus vegyeskar és a Muzsikás nagysikerű hangversenyt tartott Kodály nyomában címen. A hangversenyen Kodály népdalokon alapuló kórusmévei mellet hangszeres népzene és Petrás Mária lélegzetelállító balladái szólaltak meg. A sokáig emlékezetes hangversenyen az énekkart Szabó Dénes vezényelte

2005. szept. 30.

Forró hangulatú hangversenyek Erdélyben
A Muzsikás és Petrás Mária, moldvai születésű képzőművész-énekes koncertjeit forró hangulatú ünneplésben részesítette az erdélyi közönség. Az együttes tagjait, és Petrás Máriát sokszor a meghatódás érzése fogta el. Öröm volt látni, hogy milyen nagy számban voltak fiatalok a hangversenyeken.
A sepsiszentgyörgyi hangversenyről
A marosvásárhelyi koncertről
Interjú Hamar Dániellel az erdely.ma honlapon

2005. aug. 31.

Fergeteges siker a Zsinagógában
A budapesti Dohány utcai zsinagógában a Zsidó Nyári Fesztivál keretében koncertezett a Muzsikás Sebestyén Mártával és a Budapest Klezmer Band. A teltházas esten a sokezer hallgatóság egy része most találkozott először a Muzsikással, a zsidó falusi zenével és a magyar népzenével. A percekig tartó vatapsból, a fergeteges sikerből ítélve, nem utóljára

2005. aug. 30.

Jótékonysági koncertsorozat Udvarhelyszék árvízkárosultjaiért
A Muzsikás együttes 2005 szeptember 23. és 30. között erdélyi hangversenykörútra indul, végiglátogatva a nagyobb erdélyi városokat. A régóta tervezett út az Udvarhelyszéket sújtó természeti katasztrófa miatt jótékonysági köncertkörútra változott. A Muzsikás a turné során keletkezett bevételt az árvízkárosultak megsegítésére ajánlja fel. A hangversenykörút támogatója a MOL Rt. A koncertek állandó vendége Petrás Mária moldvai énekes.
tovább...
Írás a Népszabadság Online-on
A Budapest Rádió tudódsítása

2005. aug. 27.-28.

Két hangverseny Pannonhalmán
Az Arcus Temporum művészeti fesztivál keretében két hangversenyt adott a Muzsikás Pannonhalmán. A Főapátsági pincészet udvarán felállított szabadtéri színpadon a Muzsikás határon túli vendégeivel muzsikált, az igen kései időpont ellenére telt házzal. Másnap a bazilikában Petrás Máriával tartott hangverseny magyarországi ősbemutatója volt az egyházi zene-népzene-vallásos népénekek témakörben készített új Muzsikás hangversenynek.

2005. július

Nyári fesztiválok
Emlékezetes az idei nyár is a Muzsikás-rajongókszámára. Találkozhattak az együttessel Balatonkenesén, a “Hangok hullámain” hangversenysorozatban, Budapesten a Károlyi kert udvarán, a Szentendrei Nyár egyik hangversenyén, a Veszprémi nyári Fesztiválon, Szerencsen a Rákóczi vár udvarán és az egyik legnagyobb európai folk-fesztiválon, Finnországban, a Kaustinen Folk-on.

2005. jún. 21.

A Zene Ünnepe Balanescu-val
A Muzsikás számos nyári fesztiválon hangversenyezett, többek között a Margitszigeten a Zene Ünnepén. Petrás Mária, a kalotaszegi Muszka házaspár és a világhíró hegedűs, Alexander Balanescu voltak az együttes vendégei
Írás a fesztival.net lapon

2005. jún. 16.

Miskolc, Operafesztivál
A világsztárokat felvonultató rangos kulturális eseményen, a Miskolci Oerafesztiválon lépett fel a Muzsikás. A Bartók Vonósnégyessel tartott nagysikerű közös hangverseny helyszíne a Miskolci Egyetem aulája volt, ahol a fesztivál során fellépett még Jose Cura,a King's Singers és Al di Meola. A Muzsikás de az egész a magyar népzene számára nagy elismerés, hogy ilyen alkalommal és ilyen környezetben szólalhatott meg.
Kritika a hangversenyről
Kritika a FIDELIO-ban a korábbi közös hangversenyről

2005. jún. 5.

Bartók, Kodály és a népzenei hagyományaink
A Borsodi Zenei Társaság szervezésében Borsod két hátrányos helyzetű körzetébe, 17 településre tervezett rendhagyó iskolai énekórát/koncertet a Muzsikás. A költségek egy részére a Zenei Társaság pályázatot nyújtott be a Nemzeti Kulturális Alapprogram Közművelődési Szakmai Kollégiumához. Az NKA a pályázatot formai okokra hivatkozva elutasította. A Muzsikás sajnálja a kistelepülések kisdiákjait, de változatlanul reméli hogy talál támogatót a programra.
Tervezett helyszínek, további információk...,

2005. jún. 3.

Pilis Lelke Fesztivál
Solymáron rendezték a Pilis Lelke Fesztivált, a Tepmlom téren felállított szabadtéri színpadon lépett fel a Muzsikás és Sebestyén Márta péntek este. A nagyszámú közönség előtt tartott hangverseny remek hangulatban folyt, a Muzsikás köszöni a lehetőséget és a szervezők munkáját.
fotók (Fehér Sándor)

2005. máj. 29.

Szegeden az Új-Zsinagógában
A Szent-Györgyi Albert Rotary Club szervezésében adott koncertet a Muzsikás és Sebestyén Márta Magyarország egyik legszebb zsinangógájában, a szegedi Új-Zsinagógában. A jótékonysági hangverseny bevételét a Jósika u.12. sz. alatti Szociális Otthon orvosi rendelőjének kiakakítására fordítják

2005. máj. 28.

Magyarország bemutatkozása magyar zenén keresztül
Muzsikás hangverseny az ERT tagjainak a Nemzeti Galériában

Az Európa legbefolyásásosabb gazdasági vezetőit tömörítő European Round Table of Industrialist szervezet tagjai először tartották Magyarországon soros találkozójukat. Az ország bemutatása – többek között – a magyar zenén, a népzenén és Bartók zenéjén keresztül történt. A Nemzeti Galéria kupolatermében a Muzsikás adott hangversenyt, vendégei voltak: Petrás Mária moldvai énekes, Farkas Zoltán/Tóth Ildikó táncosok és Jandó Jenő zongoraművész
Az ERT tagjai

2005. máj. 19.

A Muzsikás Algírban
Az Európai Kulurális Fesztivál programsorozatán belül koncertezett a Muzsikás és Sebestyén Márta Algirban, a Riadh El Feth központ Ibn Zeydoun koncerttermében. A forró hangulatú koncert végén a közönség felállva tapsolt, többek táncolni kezdtek. A cseh nagykövet csak annyit jegyzett meg a magyar konzulnak: A Muzsikás maga alá gyűrte Algériát...

2005. máj. 11.

Rendhagyó iskolai énekóra
A Muzsikás együttes felajánlást tett: 2005 folyamán elmegy ötven iskolába és ott az egyik tanóra helyett összevont ének-zeneórát tart, népzenei élményhez juttatva a diákokat és a pedagógusokat. A koncert teljesen ingyenes, a Muzsikást ezt az iskoláknak ajándékba adja. Ha az együttes talál a programra támogatókat, akkor lehetővé válik hogy ezt a programot a vidéki iskolák egy részébe is elvihessék. Eddig közel harminc koncertet adott a Muzsikás iskolákban.
további információk...

2005. máj. 10.

Az utolsó tavaszi gyerektáncház
A Fővárosi Művelődési Házban hosszú évek óta tart gyerktáncházat a Muzsikás két nagyszerű, gyerekekhez nagyon értő táncossal. A tavaszi utolsó táncház május 10-én volt. A nyári szünet után, szeptember 13-án sok szeretettel váunk mindenkit újra az FMH-ban.

2005. máj. 5.

Scloss Beuggen, Németország
Az Európai Protestáns Szabadegyetem meghívására koncertezett a Muzsikás és Márta Németországban, Rheinfeldenben, a hajdani lovagvárban. Az együttes két tagja az indulás előtt kénytelen volt lemondani az utazást. A koncertet két barátunk, Szokolay Dongó Balázs és Mester László beugrása mentette meg és tette emlékezetessé, A Muzsikás köszöni nekik ezt a baráti tettet.

2005. ápr. 29.

Közös koncert terv a BBC Szimfonikusokkal
A 2006-ban megrendezendő Genius os Violin komolyzenei fesztiválra a Muzsikás meghívást kapott. A hangvesenyen együtt játszik a BBC Londoni Szimfonikusokkal, melyet Joji Hattori vezényel. A neves karmesterrel itt Budapesten megtörténtek az első programegyeztetések.

2005. ápr. 21.

Az Aranyemberek sorozatban Hamar Dániel
A Kossuth R�i�rendszeres műsora az Aranyemberek sorozat, ahol tud�okkal, sportol�kal, zen�zekkel k�z�enek 30 perces besz�get�eket. Szak�s Ildik�szerkesztő Hamar D�ielt v�asztotta a műsora vend��ek. A besz�get� meghallgathat�a Magyar R�i�Online-on. (Real Player szks�es)

2005. ápr. 5.

Képek Nemzeti Hangversenyteremben tartott koncertről
Fehér Sándor fotózási engedélyt kapott a Nemzeti Hangversenyteremben tartott Muzsikás koncerte. A fényképekből egy válogatás most rákerült a honlapra.
fotók

2005. márc. 21.

Bemutatkozás a Nemzeti Hangversenyteremben
Zsúfolásig telt ház fogadta a Muzsikást és vendégeit a vadonatúj Nemzeti Hangversenyteremben. Hatalmas volt a siker, a közönség percekig tartó vastapssal köszönte meg az est fellépőinek zenélését, énekét és a táncokat.
"Csizma az asztalon" kritika a kavehazak.hu oldalon
Foto-galéria a Művészetek Palotája honljapján
kritika a koncertről a GONDOLA web-oldalon

2005. márc. 10.

Koncert a Nemzeti Hangversenyteremben március 21-én
1999 �a a Tavaszi Fesztiv� programj�an minden �ben szerepel egy Bart�-Kod�y est, amit a Muzsik� egyttes ad Sebesty� M�t�al � T�h Ildik�Farkas Zolt� t�cosokkal. Az idei jubileumi � vend�ei: az autentikus n�i �ekes, Petr� M�ia Moldv��, Jand�/i> Jen�/i>, a m�t� h�neves zongoramv�z, a nagyszer Danubia Szimfonikus Zenekar az invenci�us karmester, H�a Domonkos vez�ylet�el.
koncertprogram
info

2005. febr. 23.

Az A38 hajón
A MOLto Vivace rendezvénysorozat keretében zenélt a Muzsikás az A38 hajón. Egy este mindig két együttes lép fel, ezen az estén Horvátországból Tamara Obrovac és együttese volt a vendég.
kritika a koncertről a GONDOLA web-oldalon

2005. febr. 18.

Budapest, Petőfi Csarnok
Új sorozat kindult a PeCsá-ban, a nagysikerű Csángó Bálat kivéve ritkán van népzene itt. Ezért mindjárt két zenekar is fellép egy este. Ezen a napon a Sebő együttes volt a másik zenekar.
foto: Beliczay László

2005. január 21.

Magyar Kultra Napja, Kispest
Kispesten, a zsfol�ig megtelt Művelőd�i K�pontban a Magyar Kultra Napja alkalm�� koncertezett a Muzsik� � Sebesty� M�ta. A meghitt hangulat koncert-terem, a kiv��szervez� � a kedves k��s� eml�ezetess�tette az est�. Ez volt fenn�l�a �a az egyttes első koncertje itt, rem�hetőleg azonban nem az utols�br> fotoalbum